Τις 400 αγγίζουν οι επιστροφές προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία

Συνολικά 386 άνθρωποι έχουν επιστραφεί από την Ελλάδα στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και 12 Σύροι οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα στην Τουρκία, αφού ζήτησαν από μόνοι τους να μεταφερθούν στη γείτονα χώρα. Στους 12 Σύρους περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά με τη μητέρα τους.

Χθες επεστράφησαν στην Τουρκία 49 άτομα, στην πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές, τη Μυανμάρ και το Αφγανιστάν. Κανένας δεν προερχόταν από τη Συρία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι η διαδικασία επιστροφών στην Τουρκία θα συνεχιστεί «το επόμενο χρονικό διάστημα».

Με βάση τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, όσοι φτάνουν παράτυπα στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου κι έπειτα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, εκτός κι αν υποβάλουν αίτημα ασύλου, που στη συνέχεια θα πρέπει να εξεταστεί μεμονωμένα από τις ελληνικές Αρχές. Εάν το αίτημα ασύλου απορριφθεί, ο κάθε αιτούνται θα μπορεί να ασκήσει έφεση.
Πηγή: skai.gr