Ποτάμι: Οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να διαχειριστούν το μεταναστευτικό

Καταγγέλλει το Ποτάμι με νέα ανακοίνωσή του την έλλειψη έργου από την πρώην ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων για το μεταναστευτικό, με αφορμή τις αποφάσεις, τις δράσεις και τα μέτρα τα οποία έλαβε ήδη, μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την ορκωμοσία της, η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

" Όταν σε 7 μέρες από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, γίνονται αυτά που δεν έγιναν επί 7 μήνες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν, ούτε μπορούσαν", υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία περαιτέρω αναφέρει ότι:

"Οι ενέργειες που έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση για το μεταναστευτικό την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν περίτρανα την τραγική ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  Η ανακοίνωση ότι υπάρχουν δύο ταμεία το Ταμείο Ασύλου και το Ταμείο Απόρων από τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν 770 εκατομμύρια και μέχρι σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για να διατεθούν λόγω καθυστερήσεων, αποτελεί κόλαφο για τους υπουργούς που επί 7 μήνες έβλεπαν το πρόβλημα και “λιάζονταν”".

Τέλος το Ποτάμι σημειώνει:
"Η εξαγγελία των υπηρεσιακών υπουργών για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου όπως είχε προτείνει το Ποτάμι και ζητούσε ο ΟΗΕ, δείχνει πόσο απλά είναι κάποια πράγματα αν υπάρχει βούληση".

Πηγή: skai.gr