Σπινέλλης: Ξηλώνουν έναν πόντο από τη Διαύγεια – Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου

«Ξηλώνουν τον πρώτο πόντο από το "πουλόβερ" της Διαύγειας (...) Ανοίγουν το ασκό του Αιόλου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα Διομήδης Σπινέλλης, με αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης που φαίνεται να εξαιρεί την υποχρεωτική δημοσίευση των αποφάσεων που αφορούν δαπάνες της Δημόσιας Διοίκησης.

«Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο που υπονομεύει τη σημασία και λειτουργία της Διαύγειας ως κεντρικού εργαλείου για την διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως στο ευαίσθητο θέμα των δημοσίων δαπανών» τονίζει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι πηγές της κυβέρνησης έκαναν λόγο τη Δευτέρα για προβοκάτσια, διευκρινίζοντας ότι «με την τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις υπουργοί, προβλέπεται ότι συγκεκριμένες πράξεις που εκδίδονται την 31.12. κάθε χρόνου, ισχύουν από τότε που εκδίδονται και όχι από το χρόνο που δημοσιεύονται» και υπογραμμίζουν ότι «αυτό δεν αναιρεί καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών!».

«Έχω διαβάσει πολλές φορές την απόφαση... Το αργότερα ξέρουμε σημαίνει στην Ελλάδα» σχολίασε με νόημα ο Διομήδης Σπινέλλης.

«Πρόκειται για τον πρώτο πόντο που ξηλώνει το πουλόβερ, για παραθυράκια που ανοίγουν για να σταματήσουμε να ξέρουμε πώς ξοδεύονται χρήματα... Θέλουμε να ενισχυθεί η Διαύγεια, αντί να περιορίζεται με εξαιρέσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης ανοίγει τον ασκό του Αίολου. Πρέπει όλες οι δαπάνες του κράτους, oι δημόσιες συμβάσεις, οι αποφάσεις και τα βιογραφικά όλων των στελεχών να εμφανίζονται στη Διαύγεια» επισήμανε ο κ. Σπινέλλης.
Πηγή: skai.gr