Σε τρεις εβδομάδες ο καθαρισμός του ΕΜΠ

Την εντατικοποίηση των εργασιών καθαρισμού του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ και την αισθητική του αναβάθμιση συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας στη μεταξύ τους συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Καμίνης πρότεινε τη διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του δήμου Αθηναίων, προκειμένου ο δήμος να συμμετάσχει σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του, ενώ αναφέρθηκε και σε κονδύλι που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του δήμου και αναμένεται να διατεθεί για την ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα, με πλακόστρωση, τοποθέτηση φυτών και βελτίωση του φωτισμού του πεζόδρομου.

Ο κ. Γκόλιας τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και σε άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Λόγω της επέμβασης στο κτίριο του ΕΜΠ, θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες ο καθαρισμός των οδών του ιστορικού κέντρου, που επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ενώ οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου, αναμένεται να διαρκέσουν 3 εβδομάδες περίπου
Πηγή: skai.gr