Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στον δεξί καρπό το αίτιο θανάτου του Γιακουμάκη

Σε αιμορροϊκό σοκ, προερχόμενο από τραύμα στο δεξί επικάρπιο, αποδίδει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με στοιχεία από το πόρισμα που παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομία, τα οποία μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στα Γιάννενα, Γιώργος Γκόντζος.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους συγγενής του άτυχου 20χρονου φοιτητή, αφού ενημερώθηκε από τις Αρχές, το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει από τη νεκροψία είναι η αυτοχειρία, όμως οι ιατροδικαστές περιμένουν ακόμα ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να είναι απόλυτα βέβαιοι για το συμπέρασμά τους.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας και συνεπώς μπορούσε να αυτοτραυματιστεί στο δεξί χέρι. Ο οργανισμός υφίσταται αιμορροϊκό σοκ μετά από μεγάλη απώλεια αίματος.

Ο συγγενής του άτυχου νέου τόνισε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει με την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς «το παιδί πρέπει να δικαιωθεί».

Σημείωσε πως η Αστυνομία ήδη ερευνά τυχόν ηθικούς αυτουργούς για το θάνατο του Γιακουμάκη, δεν θέλησε όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Την Τρίτη η κηδεία

Οι συγγενείς του άτυχου νέου παρέλαβαν σήμερα Δευτέρα τη σορό του.

Θα μεταφερθεί στην γενέτειρά του, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου και θα γίνει η κηδεία αύριο Τρίτη.

Καταγγελίες για απειλές

Εν τω μεταξύ, νέα τροπή μπορεί να δώσει στην υπόθεση η καταγγελία του επικεφαλής του κλιμακίου που διεξήγαγε την ΕΔΕ στη Γαλακτοκομική Σχολή, Ανδρέα Αθανασόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε πως δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «κάποιοι στη σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό» της για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, ορισμένοι συνδικαλιστές από την Αθήνα παρενέβησαν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στις 12 Μαρτίου και είπαν στο κλιμάκιο ότι «δεν θα χυθεί το αίμα του διευθυντή, αλλά το δικό σας αίμα».

Από την πλευρά του, ο τέως διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων όπου σπούδαζε ο άτυχος φοιτητής εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Βαγγέλη, επισημαίνοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες του πένθους τα λόγια περιττεύουν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος φοιτητής ήταν συχνά θύμα λεκτικών επιθέσεων από συμφοιτητές του, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν θύμα και σωματικής βίας.

Την Τρίτη, οι πολίτες των Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία του Δήμου, του πανεπιστημίου της πόλης και της εκπαιδευτικής περιφέρειας, θα τιμήσουν τη μνήμη του Βαγγέλη με σιωπηρές εκδηλώσεις μνήμης.

Εν τω μεταξύ, με παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος διαγράφηκαν από το διαδίκτυο αναρτήσεις με υβριστικό περιεχόμενο για τον άτυχο φοιτητή.
Πηγή: skai.gr - Γιώργος Γκόντζος