Mητροπολίτης Μεσογαίας: Ψηφίστε μόνο ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό αλλιώς αμαρτάνετε

Να ψηφίσουν “μόνον ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό, που τιμούν την ιστορία και τις παραδόσεις μας, που σέβονται τον εαυτό τους, που αγαπούν την Ελλάδα πάνω από τα συμφέροντά τους, πρόσωπα τίμια και με σεβασμό στην ιερή παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε” προτρέπει το ποίμνιό του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος με εγκύκλιό του για τις επερχόμενες εκλογές. Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί το εκκλησίασμα ότι αμαρτάνει. “Πως να εμπιστευθούμε ηγέτες δίχως σοβαρότητα και αρχές, δίχως φόβο Θεού και σεβασμό στην ιστορία, δίχως ευαισθησία πίστεως, δίχως σταθερές και αξίες; Αν σε τέτοιους εμπιστευθούμε την ψήφο μας, αμαρτάνουμε” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπερασπιζόμενος την απόφαση του να παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Νικόλαος αναφέρει χαρακτηριστικά: “μας λένε ότι η Εκκλησία πρέπει να σιωπήσει. Δεν είναι δουλειά της να ταράζει τον κόσμο. Είναι όμως αποστολή της να αφυπνίζει. Γι’ αυτό και τώρα είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσει. Αν πάλι σιωπήσουμε, τότε 'και οι λίθοι κεκράξονται”.

“Ας προσέξουμε πολύ σε αυτές τις εκλογές. Το μήνυμα που θα δώσουμε πρέπει να είναι πνευματικό” προειδοποιεί.

Ο μητροπολίτη Μεσογαίας ξιφουλκεί δε κατά της αποποινικοποίησης της μοιχείας, της νομιμοποίησης των αμβλώσεων, του πολιτικού γάμου και των “ανίερων συμβιώσεων”: “η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη γενικά των πολιτικών εκπροσώπων μας είναι μεγάλη. Αυτοί μας χάλασαν. Αυτοί μας έφτιαξαν μία κοινωνία ανεκτική στα ναρκωτικά, ασεβή στα ιερά, άτονη η αναρχική στις αντιδράσεις. Αποποινικοποίησαν τη μοιχεία, νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις, θεσμοθέτησαν τον πολιτικό γάμο και τις ανίερες συμβιώσεις, κατήργησαν την αργία της Κυριακής. Καί τώρα; Τώρα θέλουν να καίνε τους νεκρούς, να παντρεύουν άτομα του ιδίου φύλου, να παίρνουν τα όργανά μας εικάζοντας τη συναίνεσή μας, να διευκολύνουν τους ανθρώπους να φεύγουν από αυτόν τον κόσμο με πολιτική κηδεία, αδιάβαστοι, δίχως μια προσευχή, δίχως μια ευλογία για την άλλη ζωή• με μοναδική σφραγίδα ένα μικρό ηλεκτρονικό τσιπάκι και ένα τεράστιο ψέμα μέσα και γύρω τους”.
Πηγή: skai.gr