Εν αναμονή εισαγγελικής παρέμβασης για υποκλοπή του διαλόγου Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Παρέμβαση της εισαγγελίας και ερευνά για την υποκλοπή και τη χρήση του μαγνητοσκοπημένου βίντεο με το διάλογο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη.

Οι πράξεις που αφορούν την υποκλοπή του βίντεο τιμωρούνται βαρύτατα, σε βαθμό κακουργήματος, με πολυετείς ποινές κάθειρξης, ενώ προβλέπεται ακόμα και η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος στην επιστολή του παραδέχεται τις συχνές «συμπτωματικές συναντήσεις» του με βουλευτές της Χρυσής Αυγής λόγω της γειτνίασης του γραφείου του στη Βουλή με τα γραφεία της ΧΑ.

Για την επίμαχη συνάντηση υποστηρίζει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης τον κατηγόρησε πως συμμετέχει σε συνωμοσία εναντίον της ΧΑ εξηγώντας πως το αρνήθηκε και «προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις».

Τονίζει δε ότι όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της επίμαχης συζήτησης από τον ίδιο είχαν σκοπό την απαλλαγή του από τις πιέσεις αυτές, «αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο υλικό, ο κ Μπαλτάκος εμπλέκει τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Μιλάει επίσης απρεπώς για τον πρωθυπουργό, τον οποίο εμφανίζει να φοβάται τη Χρυσή Αυγή, καθότι μειώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ