«Καταναλωτικές οργανώσεις» κατά των αλλαγών στο γάλα!

Αντίθετες εμφανίζονται οι καταναλωτικές οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ, ΝΕΟ ΙΝΚΑ, ΕΛΚΕΚΑ και ΕΚΑΤΟ με τα μέτρα που προωθούνται και θα ρίξουν τις τιμές του γάλακτος στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Με κοινή ανακοίνωσή τους καταλήγουν στην θέση ότι «δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του σημερινού καθεστώτος σε ό,τι αφορά στο νωπό γάλα καθώς τα όποια οφέλη για τον καταναλωτή είναι αμφισβητήσιμα, πιθανώς πρόσκαιρα και μικρά.»

Στην σκιά των ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων για το γάλα συνεδριάζει αυτή την ώρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης παρόντων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωστής Χατζηδάκης ενδεχομένως να ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ για το θέμα.

«Μπροστά μας υπάρχει η ο επώδυνος δρόμος των μεταρρυθμίσεων ή η καταστροφή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» διαμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης για το γάλα.

«Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου της χώρας από το ευρώ» διαμήνυσε στο Mega ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

«Θα έπρεπε να έχουμε το χρόνο να δούμε το πολυνομοσχέδιο. Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμίσεις για το γάλα στο πολυνομοσχέδιο εγώ δεν θα το ψηφίσω, τελείωσε. Υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση των αγελαδοτρόφων που μπορεί να βοηθήσει» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής στο Mega. 

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λεει ο Γεωργιάδης, δεν τη διαμορφώνει ο παραγωγός την τιμή του γάλακτος. Καλύτερα αντάρτης παρά μαριονέτα... Αν ο Βενιζέλος με διαγράψει για το γάλα θα μού κάνει χάρη. Θα έχω εγώ την ευθύνη αν καταψηφίσω και πέσει η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε. 

«Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο Θα οριστικοποιηθεί σήμερα και θα κατατεθεί στη βουλή αύριο το πρωί το αργότερο» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς

«Με το γάλα ημέρας στηρίζεται η τοπική παραγωγή» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Τόνισε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε δικαιώματα όταν διαπραγματεύτηκε με τον κ. Λυμπερόπουλο (πρόεδρος του Συνδικάτο Ιδιοκτητών Ταξί Αθηνών) χωρίς να το ξέρουν οι βουλευτές.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ