Αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συγκέντρωση της ΧΑ σήμερα - Μήνυμα Καμίνη

Δύο αντιφασιστικές διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Συγκέντρωση όμως έχει προγραμματίσει για σήμερα και η ΧΑ, γεγονός που προκαλεί φόβους για επεισόδια και οδήγησε στην παρέμβαση του Γιώργου Καμίνη.

Ειδικότερα,
η πρώτη αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά με συγκέντρωση στην πλατειά Βικτωρίας και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά δρώμενα.

Παράλληλα, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό» καλεί σε συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 3 το απόγευμα και πορεία προς το Σταθμό Λαρίσης «για να ματαιωθεί, όπως αναφέρει, η ναζιστική παρέλαση μίσους της Χ.Α.»



Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα μπροστά στα γραφεία της στο Σταθμό Λαρίσης.

Με μήνυμά του στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψω να γίνει η Πλ. Αγίου Παντελεήμονα πεδίο συμβολικών συγκρούσεων», σημειώνοντας ότι την ίδια θέση εξέφρασε και την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ