Κλείσιμο

Γιάφκα με βαρύ οπλισμό της ΧΑ - πυροβολισμοί με το όπλο του Παναγιώταρου στην κηδεία του Ντερτιλή

· Οι διάλογοι των στελεχών της ΧΑ ΕΔΩ
· Το χρονικό της επιχείρησης κατά της ΧΑ ΕΔΩ
· Το εισαγγελικό πόρισμα αναλυτικότερα ΕΔΩ
· Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη δίωξη βουλευτών ΕΔΩ
·  Καταθέσεις μαρτύρων ΕΔΩ

Στα ίχνη γιάφκας με βαρύ οπλισμό βρίσκονται οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που αναζητούν στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή. Η ύπαρξη όπλων και μάλιστα βαρέος τύπου επιβεβαιώνεται και από τη δικογραφία.

Πρόκειται για τα όπλα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μέλη της στα στρατιωτικού τύπου γυμνάσια που διοργάνωνε σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η βαλλιστική εξέταση στο πιστόλι που κατείχε νόμιμα ο Ηλίας Παναγιώταρος ταυτοποιεί ότι είχε χρησιμοποιηθεί στους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή ενός εκ των πρωτεργατών της απριλιανής χούντας και της σφαγής του Πολυτεχνείου, στις 31 πρώτου του 2013.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη η βαλλιστική εξέταση και στα άλλα όπλα που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες σε οικίες και γραφεία συλληφθέντων.

Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα κατηγορηθούν εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απο τον Αρχηγό της Χρυσης Αυγης Νίκο Μιχαλολιάκο και οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές αλλά και οι δυο επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων που επίσης έχουν συλληφθεί.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι άνδρες, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκινούν την Τρίτη οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από αύριο που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν επίσης αύριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν την Τετάρτη, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου.

Σημειώνεται ότι δυο από τους συλληφθέντες της οργάνωσης είναι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, ενώ άλλα 15 μελη της είχαν προσλήφθηκαν την αμέσως επόμενη ημέρα από τη δολοφονία του Φύσσα.

Οι διάλογοι των μελών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ και υπάρχουν στην δικογραφία παγώνουν το αίμα.

Χαρακτηριστικός είναι μια από αυτές τις στιχομυθίες: «Ο ΦΥΣΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΗ;» τον ρωτά ο συνομιλητής του. «Ε, ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΊΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ», απαντά ο πρώην οδηγός. Ο συνομιλητής ανταπαντά: «ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. Μ…ΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΜΕΓΑΛΟ Μ…ΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ. Ε, ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΘΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ».

Αυτή την ώρα καταθέτουν ο πατέρας του δολοφονηθέντος από τον Ρουπακιά 34χρονου και η φίλη του που ήταν παρούσα στη δολοφονία και αποτελεί βασικό μάρτυρα της υπόθεσης.

Από τους έως τώρα διάλογους μεταξύ μελών της οργάνωσης που έχει στα χέρια της η εισαγγελία, τα μέλη της ΧΑ φαίνεται ότι ανησυχούν και για τα μηνύματα, αλλά και τις μεταξύ τους συνομιλίες, μιλούν με κωδικούς, κάνουν λόγο για αντίποινα σε δημοσιογράφους του Έθνους μετά τις αποκαλύψεις, λένε για τον Ρουπακιά ότι έχει πάρει ή θα πάρει πολλούς στο λαιμό του μιλούν ακόμη και για εκρηκτική ύλη και οπλισμό που κρύβουν ακόμα και σε ντουλάπια του σπιτιού τους! Μάλιστα, οι «σύντροφοι» του Ρουπακιά συζητούν πώς θα καταφέρουν να τον παρουσιάσουν ως οπαδό του ΚΚΕ!

Πηγή: skai.gr