Ρεπούση: Εμπαθής ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής

Για εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονδάρη κάνει λόγο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση εμμένοντας στη θέση της σχετικά να πάψει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο.

Όπως επισήμανε, τα θρησκευτικά αποτελούν ένα περιεχόμενο σπουδών που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά σε κάποια πεπατημένη του παρελθόντος.

«Δεν είναι προσωπική μου πρόταση, αλλά της ΔΗΜΑΡ και αφορά το νέο Λύκειο. Την κάναμε τώρα, γιατί τώρα η Βουλή συζητά το περιεχόμενο σπουδών στο Λύκειο. Περιέχει μια δέσμη μέτρων και ρυθμίσεων για το νέο Λύκειο και γενικά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» διευκρίνισε η βουλευτής στο Bήμα FM.

Σύμφωνα με την κ. Ρεπούση, π πρότασή της ΔΗΜΑΡΦ περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα, και η πρόταση για τα θρησκευτικά δεν είναι ξεκομμένη.

«Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο Λύκειο, που να απαντά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στις επιστημονικές εξελίξεις για την οργάνωση των σπουδών», τόνισε η κ. Ρεπούση.

«Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας» απάντησε, σχολιάζοντας τη σκληρή δήλωση του κ. Κονιδάρη, ο έκανε λόγο για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών».
Πηγή: skai.gr