Δημιουργία εντυπώσεων καταλογίζει το Δημόσιο στους δικηγόρους του Ακη

Έγγραφο κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο αναφέρεται σε επιστροφή 14 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Ντρουμίλαν προς την ρωσική κατασκευαστική εταιρεία Αντέι, κάτι που -κατά αυτούς - "μειώνει" το ποσό της κατηγορίας.

Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων έκανε λόγο ο δικηγόρος του δημοσίου, ο οποίος δήλωσε επίσης πως κανείς δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες συναλλαγές μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε το έγγραφο αυτό να μεταφραστεί και στη συνέχεια να αξιολογηθεί όπως και τα υπόλοιπα έγγραφα της δίκης.

Νωρίτερα ο Παναγιώτης Βλάχος που καταθέτει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε δηλώσει ότι "δεν μπορούμε να δούμε με ακρίβεια στις μετακινήσεις χρημάτων ανάμεσα στις εταιρείες. Εδώ τα χρήματα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα σε εταιρείες, τραπεζικούς λογαριασμούς βαλίτσες με μετρητά, ακόμα και χέρι με χέρι". Αφορούσε απάντησε σε ερώτηση του συνηγόρου της Αρετής Τσοχατζοπούλου, γιατί η αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους είναι προγενέστερη των χρημάτων που εισέρευσαν στην εταιρεία Bluebell.

Ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα δήλωσε ότι η Bluebell συστήθηκε για την αγορά της οδού Δεινοκράτους και μόνο. Πρόσθεσε πως πριν υπάρξουν καν οι τραπεζικές επιταγές στο Νίκο Ζήγρα, του δόθηκε μία ολόκληρη βαλίτσα με μετρητά από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός