Θεσσαλονίκη: Χωρίς ΚΤΕΛ 150.000 άνθρωποι – Επ’ αόριστον διακοπή των δρομολογίων

Χωρίς ΚΤΕΛ έχουν μείνει από τη Δευτέρα οι περίπου 150.000 κάτοικοι του ορεινού Δήμου Λαγκαδά και Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, καθώς το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή εκτέλεσης 32 δρομολογίων, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας, που συνεπάγεται την αδυναμία προμήθειας καυσίμων.

Όπως τονίζουν το κράτος από το 2009 οφείλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από διάφορες αναθέσεις, όπως πχ τη μεταφορά μαθητών.

Η έλλειψη ρευστότητας επηρεάζει τόσο τους εκατοντάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, για τους οποίους το ΚΤΕΛ είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς, αλλά και τους 350 εργαζόμενους και μετόχους των ΚΤΕΛ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι δέχεται καθημερινά τηλεφωνικές απειλές, λόγω της διακοπής των δρομολογίων.

Μάλιστα, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και υπογράμμισε ότι η διακοπή των δρομολογίων δεν γίνεται με υπαιτιότητά τους. «Οι οδηγοί είναι εδώ. Κάποιος από την κυβέρνηση να μας βάλει 1000 λίτρα πετρέλαιο και τα λεωφορεία θα κινηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι παρά τις κινητοποιήσεις, ως δείγμα καλής θέλησης, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν κανονικά τις μεταφορές μαθητών και τα δρομολόγια προς Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΕΔΩ
Πηγή: Ελένη Ιατρού