Εκρηκτικό κλίμα και πάλι για τα κέντρα φύλαξης μεταναστών. Πεδίο μάχης η Κόρινθος

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα με τα κέντρα υποδοχής μεταναστών που έχει κατά καιρούς διχάσει τις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών.

Ομάδα συγκεντρωμένων, με επικεφαλής το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, προσπάθησαν να εμποδίσουν τις κλούβες της αστυνομίας να μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα «εκρηκτικό» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω πει επανειλημμένα και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης, η χώρα ευρίσκετο και βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου συνολικής ανατροπής από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν έχει την παραμικρή έννοια να παραμένει κάποιος υπουργός, αν δεν υπάρξει συνολική λύση του ζητήματος. Άγνοια του ζητήματος αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση του κ. Ντόλιου να εξεταστεί η αξιοποίηση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που κατάγονται από τον Έβρο, σε ό,τι αφορά την στελέχωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής.




Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του και τη συντεταγμένη αντίδρασή του.

Παράλληλα εκτάκτως θα συνεδριάσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός χαρακτήρισε «εγκληματική» τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και γνωστοποίησε πως ήδη έχει διακοπεί η υδροδότηση και η αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς το κράτος χρωστάει στο Δήμο 24.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Πηγή: skai.gr