Κλείσιμο

Ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στη Χίο

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα στη Χίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δυο εκ των οποίων ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χίου Λεωνίδας Καλάγκιας εξέφρασε την απορία του από την απουσία σημαδιών φρεναρίσματος στο σημείο του δυστυχήματος.

Τόνισε ότι το λεωφορείο είχε περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χίου διευκρίνισε επίσης ότι ο οδηγός ήταν έμπειρος και δεν είχε κάνει την προηγουμένη κάποιο δρομολόγιο, οπότε ήταν ξεκούραστος.

Ο κ. Καλάγκιας απέδωσε δε εύσημα στους άνδρες της πυροσβεστικής, καθώς αντέδρασαν άμεσα και έσωσαν τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου. Στην αντίθετη περίπτωση δήλωσε, θα είχαν χαθεί και άλλες ζωές.

Tα ονόματα των νεκρών όπως δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές, είναι Γιαρίμογλου Ευστράτιος 66 ετών και Γιαρίμογλου Αικατερίνη 70 ετών ζευγάρι, και η Μαρία Πασαλή 56 ετών γνωστή χαράκτρια από τη Χίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Το υλικό περιλαμβάνει σκληρές εικόνες – πηγές: politischios.gr και chiospress.gr




Πηγή: skai.gr