«Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία»: Ιδιαίτερα μαζική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού σε Μαρούσι, Ψυχικό και Καλλιθέα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, «Αποστολή».

Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και έφεραν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που είχαν ήδη στο σπίτι τους, είτε γιατί τους περίσσευε, είτε γιατί άνηκε σε κάποιον οικείο τους που δεν βρισκόταν πια στη ζωή. Πάρα πολλοί όμως ήταν και οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να αγοράσουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τα φαρμακεία.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που συγκεντρώνονται, παραλαμβάνονται από ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τα μεταφέρουν στο ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής». Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Τα φάρμακα που θα προσκομίσουμε, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν τα χρειαζόμαστε πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, κάθε μέρα από τις 09.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Στο ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής», μπορούν να εξεταστούν και να παραλάβουν τα φάρμακά τους, όλοι οι ανασφάλιστοι και τα μέλη των οικογενειών τους. Εάν έχουν βιβλιάριο υγείας, μπορούν να το προσκομίζουν, ώστε οι θεράποντες ιατροί, να γνωρίσουν το ιατρικό ιστορικό τους.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» κάθε μέρα από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο 210-3847374.
Πηγή: skai.gr