Επιστολή Κεδίκογλου σε Πικραμμένο για τη μετάδοση του Champions League από την ΕΡΤ

Τη μη εκταμίευση του ποσού, ύψους 31,2 εκατομμυρίων ευρώ, για την πληρωμή των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από την ΕΡΤ την περίοδο 2012 -2015, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Πάνο Πικραμμένο, ο επικεφαλής του τομέα μέσων μαζικής ενημέρωσης της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως επισημαίνει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και δύο ακόμα στελεχών.

Στην επιστολή του ο κ. Κεδίκογλου εγείρει και το ζήτημα του δορυφορικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο επίσης διερευνάται από τον κ. Πεπόνη.

Στις 27 Απριλίου το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία ΚΒΙ τη μεταφορά και εκπομπή των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως για τέσσερα έτη έναντι 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, η εταιρεία ΚΒΙ στην οποία ανατέθηκε το έργο έχει κοινή ιδιοκτησία με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, γεγονός που την κατατάσσει στους ανταγωνιστές της ΕΡΤ.

Η συμμετοχή ανταγωνιστών της ΕΡΤ σε διαγωνισμούς της δημόσιας τηλεόρασης απαγορεύεται για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Πηγή: skai.gr