Κλείσιμο

Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας: Αυξάνονται οι Έλληνες που ζητούν συσσίτιο

Στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Ιλίου αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο οικείος μητροπολίτης Αθηναγόρας, με αφορμή την εκστρατεία αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Μητροπόλεων της Ελλάδας και του ΣΚΑΪ, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά προσφάτως και ρουχισμού.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου δήλωσε ότι όχι μόνο στους Δήμους Ιλίου και Πετρούπολης αλλά και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τον Αυλώνα οι άνθρωποι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Επικαλούμενος και δηλώσεις του αρχιεπισκόπου τόνισε ότι τα συσσίτια ξεκίνησαν με Έλληνες σε ποσοστό 25% και υπερβαίνουν το 50%.

Όπως τόνισε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου έχει ήδη δημιουργηθεί κοινωνική ιματιοθήκη, και στην καταβολή λογαριασμών της ΔΕΗ για κάποιες οικογένειες. Επίσης, δίνονται ταυτότητες με ηλεκτρονική καταγραφή όσων λαμβάνουν βοήθεια, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας η μητρόπολη πήρε 334 θέσεις κοινωνικής εργασίας για ανέργους του ΟΑΕΔ για ένα εξάμηνο.

Ο κ. Αθηναγόρας εξήρε τους καρπούς της εκστρατείας αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι οι ποσότητες που συνελέγησαν από τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του προγράμματος αυξήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, και βοήθησαν τόσο στην παρασκευή των συσσιτίων όσο και στη δωρεά των υπολοίπων που περίσσευαν.
Πηγή: skai.gr