Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Εκατό κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η πυροσβεστική από διάφορες περιοχές της Αθήνας, για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές επαρχιακές πόλεις λόγω του κύματος της κακοκαιρίας στη χώρα.

Παραπάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική στην Τρίπολη για απάντληση υδάτων, 90 στην Ξάνθη, 50 στην Κομοτηνή και 450 στον Πύργο Ηλείας.

Για κοπές δέντρων η πυροσβεστική έχει δεχθεί , τριάντα κλήσεις στην Κρήτη, 35 στη Ρόδο και 30 στην Πάτρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αρχές του Έβρου, καθώς μεγάλες είναι οι ποσότητες των υδάτων που προέρχονται από τη Βουλγαρία.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στην Πτολεμαΐδα, με απόφαση της δημάρχου Εορδαίας, λόγω κακοκαιρίας.

Στα Καβάσυλα Ηλείας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ένα δέντρο έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας, ενώ στην ίδια περιοχή ένα άλλο δέντρο, λόγω των καιρικών συνθηκών, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο άτομα. Δεν τραυματίστηκε, ωστόσο, κανένας από τους επιβάτες.

Πτώσεις δέντρων και σοβάδων από κτίρια καταγράφονται στην πόλη της Πάτρας, ενώ σοβαρά φαίνεται να είναι και τα προβλήματα στον οικισμό Σάλπη στην Ροδόπη από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Kατολισθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιομετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, πριν το Διακοφτό.Ο δρόμος ειναι κλειστός και στα δύο ρεύματα.


Πηγή: skai.gr