Κλείσιμο

Πράσινο φως για την πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ που κατέχουν τα ΕΛΠΕ

Την πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ που κατέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) από κοινού με το Δημόσιο ενέκρινε, σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου.

Θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ΕΛΠΕ, του Δημοσίου και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με αντικείμενο την από κοινού πώληση των συμμετοχών τους στον όμιλο ΔΕΠΑ.

Τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35% της ΔΕΠΑ και το Δημόσιο το υπόλοιπο 65%.

Παράλληλα προχωρά η περαιτέρω αποκρατικοποίηση και των Ελληνικών Πετρελαίων. Το Ελληνικό Δημόσιο προέβη στις 25 Ιανουαρίου στη μεταβίβαση ποσοστού 8,38% στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ». Μετά τη μεταβίβαση, το ποσοστό του Δημοσίου περιορίστηκε στο 27,1%.

Παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε το 23,3% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και καθηγητής εργατικού δικαίου Γιάννης Κουκιάδης διέψευσε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ για δυσαρέσκεια των δανειστών σχετικά με τους ρυθμούς των ιδιωτικοποιήσεων και έκανε λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον όσον αφορά τον ΟΠΑΠ και τα κρατικά λαχεία.
Πηγή: skai.gr