Η Αθήνα χρειάζεται καλύτερο συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και δήμου

Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, επισήμαναν οι προσκεκλημένοι υπουργοί την Παρασκευή, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 από το Κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την εφαρμογή των μέτρων για την πρωτεύουσα.

Ζητήματα όπως η ασφάλεια των πολιτών, το παραεμπόριο, η ανεξέλεγκτη διάθεση ναρκωτικών, η πολεοδομική υποβάθμιση του κέντρου τέθηκαν κατά τη διάρκεια του 4ωρου προγράμματος του σταθμού.

Ταυτόχρονα υπάρχει αναμονή για το σχέδιο πεζοδρόμησης του σχεδίου πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου την οποία υποστηρίζει ο ΟΡΣΑ (οργανισμός Ρυθμιστικού σχεδίου) και τη μελέτη χρηματοδότησης του θα υποστηρίξει το Ίδρυμα Ωνάση.

Την προώθηση ενός σχεδίου που θα αναθερμάνει την οικονομία του κέντρου προανήγγελλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δηλώνοντας πως στόχος του δήμου, μεταξύ άλλων είναι να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης του φωτισμού της Αθήνας. Ο δήμος πρέπει να μετατραπεί σε μητροπολιτικό, δήλωσε ο κ. Καμίνης, θέση που υποστήριξε και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως υπάρχουν 400 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις από το Πράσινο Ταμείο τα οποία καλούνται οι δήμοι να αξιοποιήσουν.

Τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας πως υπάρχει ένα σχέδιο για τη μετακίνηση των τοξικομανών που βρίσκονται σε σημεία της πόλης σε παλαιά κτίρια.
Το ζήτημα της αξιοποίησης τους έθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε από την πλευρά της, πως η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια δημιουργεί νέα δεδομένα για το Κέντρο.

Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη έργα του υπουργείου, στο ΦΙΞ στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο Λύκειο του Αριστοτέλη το οποίο θα ενοποιηθεί με το Χριστιανικό Μουσείου, δημιουργώντας μια πράσινη έκταση 25 στρεμμάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: Βασίλης Κουφόπουλος