Την Τετάρτη συναντώνται ΓΣΕΕ – εργοδότες

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις από την οποία θα κριθεί η έκβαση του κοινωνικού διαλόγου.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα του κατώτατου μισθού όπως επίσης ο 13ος και ο 14ος μισθός.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προωθήσει ρύθμιση με δεδομένο το μήνυμα των δανειστών μας για μείωση του μισθολογικού κόστους.

Το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα, είναι τελευταίο στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Πρόσθεσε πως δεν έχει τεθεί θέμα για «πάγωμα» των αυξήσεων που έχουν συμφωνηθεί για φέτος.

H κυβέρνηση δεν δεσμεύεται να υιοθετήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Όπως είπε, εάν υπάρξει συμφωνία, θα αποτελέσει βασική παράμετρο για τη θέση που θα λάβει στη συνεχεία η κυβέρνηση.

Πάντως διευκρίνισε ότι το θέμα του κατώτατου μισθού καθώς και του 13ου και 14ου είναι μέσα στην επιστολή που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση και με την οποία προτρέπει τους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν τα θέματα.

Παράλληλα, συνάντηση με θέμα τις επικουρικές συντάξεις πραγματοποιείται στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα, στο υπουργείο Εργασίας.
Στη συνάντηση συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εργασίας, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ και αναζητούν κοινά σημεία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει ενοποίηση των 5 μεγαλύτερων επικουρικών Ταμείων και μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων κατά 15%, αλλά η ΝΔ εξέφρασε έντονες ενστάσεις.

Ο περιορισμός της δαπάνης των επικουρικών συντάξεων έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.
Πηγή: skai.gr