Κλείσιμο

Πίστωση χρόνου επεδίωκε ο πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ

Ο επόπτης της Τράπεζας της Ελλάδας που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποστήριξε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης, προσκόμισε την πλαστή εγγυητική επιστολή των 550 εκ. ευρώ, με στόχο «να κερδίσει χρόνο για να λύσει τα προβλήματα της ασφαλιστικής και να συνεχιστεί η λειτουργία της και όχι για να κοροϊδέψει την εποπτική αρχή».

Η δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ άρχισε πριν λίγες ημέρες με τον προσωρινά κρατούμενο κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Η κατηγορία αφορά την κατάθεση της εγγυητικής, λίγες μόλις ημέρες πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Παύλος Ψωμιάδης προσκόμισε την πλαστή εγγυητική για να επιτύχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατ. ευρώ, «προσδοκώντας σε νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα έφερναν ζεστό χρήμα στις εταιρείες του».

Το βούλευμα δέχεται πως η τακτική του ήταν «σκόπιμη και προαποφασισμένη» καθώς «γνώριζε πως θα προκαλούσε βλάβη στην περιουσία των ασφαλισμένων, που θα κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά, καθόσον ήταν αρνητική η καθαρή θέση της εταιρείας και λόγω της αφερεγγυότητάς της δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της...». Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr