Γ. Μανώλης: Ωμός εκβιασμός Βενιζέλου για το ειδικό τέλος

Τη διαφωνία του ως προς τον τρόπο επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

Έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό από τον κ. Βενιζέλο σε πολίτες που αδυνατούν να το πληρώσουν» σημειώνοντας ότι οι συνδικαλιστές που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 10 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος τους Νίκος Φωτόπουλος, καθώς και άλλοι 5 πολίτες που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης έξω από το κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων, που τελούσε υπό κατάληψη.

Και οι 15 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.

Η ΓΕΝΟΠ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική από 12:00 έως 16:00 και 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο για τους εργαζόμενους στη Διοίκηση Πληροφορικής.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η ''ευαισθησία'' της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική.
Πηγή: skai.gr