Υπό "πολιορκία" το Κοινοβούλιο

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο, ενώ περικυκλωμένο είναι το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα εκτιμήσεις και η σημερινή συγκέντρωση είναι ανάλογη σε όγκο με τη χθεσινή, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός». Ηλεκτρικός και Μετρό θα κινηθούν σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα "Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο".

Τρόλεϊ και λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ το τραμ θα κινείται από τις 8 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ χειρόφρενο τραβούν μια σήμερα τα ταξί.

Ένταση στην Πάτρα

Ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών. Ειδικότερα όταν η πορεία έφθασε στην πλατεία Γεωργίου, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών. Επίσης φθορές προκλήθηκαν και σε υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Κορίνθου, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ακολουθούσαν την πορεία, δεν επενέβησαν.

Στην συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης.

Επίσης συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ.
Πηγή: skai.gr