Ταξί: Aναστολή των κινητοποιήσεων;

Την αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, όπως αποφάσισαν μετά τη συνάντηση με τους 10 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός οι περιφερειάρχες έλαβαν ομόφωνα την απόφαση να μην προχωρήσουν στην έκδοση καμίας άδειας ταξί εάν δεν κατατεθεί ο νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες.

Διαβεβαίωσαν επίσης τους ιδιοκτήτες ταξί ότι θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαβούλευση για το νέο νόμο και ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν με αυτόν θα σταθούν στο πλευρά των ιδιοκτητών ταξί.

Ταυτόχρονα τους ζήτησαν να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων οι περιφερειάρχες διαμήνυσαν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί προσθέτοντας ότι ένας νόμος αλλάζει μόνον με άλλον νόμο.

"Αλλάζουν τα δεδομένα για μας, ο κλάδος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, θα καλέσω το συντομότερο δυνατόν τη σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και θα προτείνουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων" δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί.

Στην επαρχία και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο. Έτσι, μετά τη Ρόδο και την Κω, αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου.

Η λήξη της απεργίας από την πλευρά των αγοραίων έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί Μυτιλήνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του συνδέσμου ταξί Μυτιλήνης Παναγιώτη Σπανού. «Σε μια μάχη υπάρχουν πολεμιστές, υπάρχουν και λιποτάκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές διοργανώνουν απόψε συναυλία στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε Χαλκιδική, Έβρο, Δυτική Μακεδονία, Σέρρες, Λάρισα και Τρίκαλα τηρούν στάση αναμονής. Στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

«Η ΝΔ έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και επέρριψε ευθύνες για το αδιέξοδο στον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για τον οποίο – όπως είπε – «δεν ξέρει τι θέλει».
Πηγή: skai.gr