Ταξί: Πανελλαδική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Αποχωρούν σταδιακά οι ιδιοκτήτες ταξί που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή όπου ο Γιάννης Ραγκούσης ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση. Τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εκτός και εάν λάβουν εγγράφως από το υπουργείο Μεταφορών τη βάση και το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει διαφωνία Ρέππα - Ραγκούση για το θέμα των ταξί, είπε στην τηλεόραση ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Χάρης Παμπούκης.

Ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν διαφωνίες αλλά διαφορετικές αντιλήψεις.

Σημείωσε ότι για τα ταξί υπάρχουν δύο θέματα, το ένα της απελευθέρωσης, το οποίο χειρίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης και το άλλο κατά πόσο είναι δίκαιο μία κοινωνική ομάδα να προβαίνει σε ενέργειες αντικοινωνικού χαρακτήρα.

Καθαρό διάλογο για το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί ζήτησε από την κυβέρνηση, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής, εξέφρασε στην εκπομπή On line την επιθυμία να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση και ο διάλογος να έχει σκοπό την εκτόνωση της έντασης, ενώ ζήτησε στην απελευθέρωση να υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και να ληφθεί υπόψει το δημόσιο χρέος. Πάντως, σημείωσε ότι δε λέει όχι στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), Θύμιος Λυμπερόπουλος τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο δεν αναφέρει τα ταξί και το θέμα είχε ήδη λυθεί στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα. Έκανε λόγο για απόφαση με ύπουλο, νεοφιλελεύθερο σκοπό, που κάνει το επάγγελμα μη βιώσιμο. Παράλληλα τόνισε ότι δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν, ούτε να δεχτούν άλλα κριτήρια από αυτά που έχει ήδη θέσει η τρόικα.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Κώστας Δήμου ΓΓ του ΣΑΤΑ τόνισε ότι ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και είπε πως πρόκειται για ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για αυτό ζητούν το ταξί να είναι ένα βιώσιμο επάγγελμα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ταξί, που να μην ορίζεται από τους κανόνες της αγοράς.
Πηγή: skai.gr