Πιστοί στο έκτο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήσαν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες τη Δευτέρα, μετά την πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή. Δεκάδες πολιτών παρέμεναν στις πλατείες μέχρι και τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης. Τις συγκεντρώσεις κάλυψε και πάλι σε απευθείας μετάδοση το SKAI.gr .
 
Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ήταν λιγότεροι σε σύγκριση με την Κυριακή αλλά υπήρχε παλμός. Οι συζητήσεις μεταξύ των «Αγανακτισμένων» περιστράφηκαν στις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, αλλά και από τη στάση των ΜΜΕ έναντι των συγκεντρώσεων.

Στη συγκέντρωση του Συντάγματος βρέθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ 100,3 Βασίλης Κουφόπουλος. Ο Βασίλης Κουφόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς αγανακτισμένους πολίτες.

Το ψήφισμά τους:


"Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα – Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!"

Υγιής η εκδήλωσ
η των «Αγανακτισμένων», ωστόσο δεν θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε πρόταση δημοτικών παρατάξεων για ψήφισμα συμπαράστασης.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν την Κυριακή, σε κεντρικά σημεία πόλεων της Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται πως ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνθημα «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», να ξεχωρίζει.

Η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν πανευρωπαϊκή και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πρωτεύουσες 26 χωρών.

Ένα μεγάλο πλήθος όλων των ηλικιών πλημμύρισε το Σύνταγμα, κυμαινόμενο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεταξύ των 30.000 και 80.000 ατόμων. 

Το SKAI.gr δίνει την δυνατότητα σε όσους έχουν κάποιο video ή φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση στην πόλη τους να το στείλουν στο www.skai.gr/news/contact-skai-news και να ανέβει στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr