Σειρά παρεμβάσεων για την Αθήνα από το ΥΠΕΚΑ

Σε παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η γενική γραμματέας Μαρία Καλτά μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ως το τέλος του μήνα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και την κατασκευή γραμμής τραμ που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με τα Κάτω Πατήσια. Η προκοστολόγηση του έργου είναι ύψους 180 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται εντός των ημερών η ανάθεση της μελέτης της για την πεζοδρόμηση της οδού Βασιλίσσης Όλγας που έχει ως στόχο δημιουργία ενός ενιαίου χώρου που θα περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, το Ζάππειο και τους αρχαιολογικούς του χώρους, τον Εθνικό Κήπο.

Το σχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει ακόμη την υλοποίηση παρεμβάσεων στο Γεράνι στο Κέντρο της Αθήνας, με την ανάπλαση της περιοχή, όπως επίσης και στο Μεταξουργείο.

Ειδικά για το επιβαρημένο τμήμα του κέντρου της Αθήνας το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπλαση με διεύρυνση των πλατειών του Αγίου Παντελεήμονα και της Αττικής και της οδού Αγορακρίτου.
 
Τέλος, από κοινού τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απαλλοτριώσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος με την επέκταση του πρασίνου κατά 10 στρέμματα και την προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.
Πηγή: skai.gr