Κούλουμα με χιόνια

Με τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και χιόνια, ακόμα και στην Αττική, θα γίνει το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από την Κυριακή θα σημειωθούν χιόνια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας να ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπονται χιονοπτώσεις σε σχεδόν ολόκληρη την Ανατολική Ελλάδα, στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως και -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση του κρύου θα αγγίζει μέχρι και τους -13 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένα μέτρα στις εθνικές οδούς

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας εν όψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

-Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων

- Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

- Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς

- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ.

Εν όψει της εξόδου των πολιτών από τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσει επίσης απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου τις εξής μέρες:

-Παρασκευή (4-3-2011): 16.00-21.00

-Σάββατο (5-3-2011): 08.00-13.00

-Καθαρά Δευτέρα (7-3-2011): 15.00-21.00
Πηγή: skai.gr