Στουρνάρας: Έμμεσοι αυτουργοί προσπαθούν να με χτυπήσουν μέσω εφημερίδας

Αιχμές για έμμεσους αυτουργούς οι οποίοι επιχειρούν να τον πλήξουν μέσω συγκεκριμένης εφημερίδας αφήνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο δημοσιεύματος που τον θέλει να μην δηλώνει στο πόθεν έσχες του ένα τμήμα του εξοχικού του στη Σύρο, ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, εξηγώντας ότι η αλλαγή στο εμβαδόν του ακινήτου οφείλεται στο γεγονός ότι τακτοποίησε ένα τμήμα με βάση το νόμο του 2013 που προέβλεπε την τακτοποίηση διάφορων αυθαιρέτων χώρων (Ν. 4178/2013).

Τόνισε δε ότι η αλλαγή είναι δηλωμένη, γεγονός που είναι γνωστό εδώ και χρόνια τόσο στις αρμόδιες Αρχές όσο και στους συντάκτες του δημοσιεύματος, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα στις φορολογικές και περιουσιακές δηλώσεις του.

Ο κ. Στουρνάρας κατηγορεί ανοιχτά την εφημερίδα ότι έχει στοχοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ αφήνει αιχμές για σύνδεση του σημερινού δημοσιεύματος με τα μέτρα εταιρικής διακυβέρνησης που είχε λάβει η ΤτΕ σε σχέση με την Attica Bank τον περσινό Σεπτέμβριο.

«Οι συντελεστές της εφημερίδας αυτής, οι άμεσοι, αλλά κυρίως οι έμμεσοι, προβαίνουν από τότε σε διαρκείς επιθέσεις εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω […] να εργάζομαι άοκνα […] για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές τραπεζικό σύστημα, που υπακούει σε ευρωπαϊκούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κάνει λόγο για «συκοφαντία» που εντάσσεται σε μία «αλυσίδα αθλιοτήτων» σε βάρος του, και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ο εκδότης της εν λόγω εφημερίδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντία σε βάρος της συζύγου του, Σταυρούλας Νικολοπούλου.
Πηγή: skai.gr