Η ΕΚΤ έτοιμη να δώσει επιπλέον ρευστότητα στις αγορές μετά το Brexit

Την ετοιμότητά της να υποστηρίξει τις αγορές με επιπλέον ρευστότητα, μετά τη νίκη του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα στη Βρετανίας, διαμήνυσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο κλονίζονται από την αβεβαιότητα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ τονίζει πως είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της ώστε να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και του τραπεζικού συστήματος, όμως σημειώνει πως θεωρεί το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης ικανό να αντέξει τις πιέσεις σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας

Υπογραμμίζει ακόμα ότι είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλες κεντρικές τράπεζες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωτράπεζας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκτάκτως ακόμα και σήμερα ώστε να αποτιμήσει τις εξελίξεις, αν και στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά.

Πάντως, νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg μετέδιδε ότι η Φρανκφούρτη θα περιμένει να παρακολουθήσει την πορεία των αγορών προτού κληθεί σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Καθησυχαστική παρέμβαση πραγματοποίησε νωρίτερα και ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος δήλωσε πως μπορεί να παρέμβει ακόμα και με 250 δισεκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει τις αγορές.
Πηγή: skai.gr