Νέα πρόταση της Αθήνας επιβαρύνει περισσότερο τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ

Νέα πρόταση, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους μισθωτούς με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, υπέβαλε χθες Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο στους επικεφαλής των θεσμών.

Πηγές του υπουργείου
Οικονομικών ανέφεραν ότι υπήρξε σύγκλιση με το κουαρτέτο, αλλά το θέμα θα επανεξεταστεί στον επόμενο γύρο των διαβουλεύσεων - μετά το καθολικό Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής με την νέα κλίμακα ο προσθετός φόρος ξεκινάει απο τα 125 ευρώ, και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Η επιβάρυνση είναι ακόμα
μεγαλύτερη, εάν συνυπολογιστεί και η νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης από την οποία επηρεάζονται κυρίως όσοι έχουν εισόδημα άνω των 35 χιλιάδων ευρώ. Στόχος των προτάσεων του οικονομικού επιτελείου είναι να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο των περίπου 9.500 ευρώ.

Το κουαρτέτο προτείνει μείωση του αφορολόγητου προκείμενου να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε αργά την Πέμπτη το βράδυ μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, ότι «υπήρξε μεγάλη πρόοδος όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων». Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξει νέος γύρος συζητήσεων για τα υπόλοιπα μέτρα, φορολογικά και μη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των κόκκινων δανείων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι το χάσμα που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές παραμένει μεγάλο.
Πηγή: Καθημερινή - skai.gr