ΟΟΣΑ: Επιμονή στις μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή τους

Επιμονή στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στην εφαρμογή τους ήταν το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν με το πρωθυπουργό μετά την συνάντηση τους.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες» είπε ο κύριος Γκουρία «και αυτό που λέει και η έκθεσή μας είναι: "μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, Εφαρμογή, Εφαρμογή"». 

Ο κύριος Γκουρία είπε ότι το 2016 θα είναι μηδενικό όμως το 2017 η Ελλάδα θα έχει θετική ανάπτυξη. Επίσης είπε ότι η ανεργία είναι χαμηλότερη από το 2012, έπεσε στο 24% από το περσινό 28%, αλλά παραμένει υψηλή.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα δώσει εμπιστοσύνη προσελκύοντας επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα, είπε ο Γκουρία ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερες ροές στις μελλοντικές υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της για να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις.

Οι επενδυτές θέλουν καθαρό ορίζοντα και είναι σημαντική η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όπως τόνισε.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης της Οικονομίας. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους αυτό θα έχει επιτευχθεί και σε αυτό συμφωνεί και ο ΟΟΣΑ» δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον γγ του διεθνούς Οργανισμού ΑΝΕΛ Γκουρία.

Είπε επίσης ότι το ζητούμενο από εδώ και πέρα δεν θα είναι η ανάκαμψη αλλά πως θα μπορέσουμε να μοιράσουμε τους καρπούς της στην Ελληνική Κοινωνία.

Όπως είπε τέλος ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση με μηδενικές δημοσιονομικές επιπτώσεις ενώ επανέλαβε την ανάγκη ρύθμισης του χρέους.




Πηγή: skai.gr