Αύξηση 0,7% στην βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούλιο

Αύξηση 0,7% καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούλιο, μετά από πτώση 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, σε ένα ακόμα σημάδι πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει το δρόμο της ανάκαμψης παρά τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι γερμανοί παραγωγοί ωφελούνται από την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας προκαλεί ανησυχίες, με δεδομένο ότι η Κίνα αποτελεί σημαντικό προορισμό για τις γερμανικές εξαγωγές.

Η γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα Bundesbank προβλέπει «γερή» οικονομική επίδοση από την ατμομηχανή της ευρωζώνης για το 2015, με την ιδιαίτερα χαμηλή ανεργία – που βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ από την επανένωση των δυο Γερμανιών – να τροφοδοτεί αύξηση της κατανάλωσης.

Η αύξηση του 0,7% είναι ωστόσο σαφώς μικρότερη σε σχέση με τις προβλέψεις οικονομολόγων για +1,1% και +1,2% για λογαριασμό των πρακτορείων Bloomberg και MNI αντίστοιχα.
Πηγή: skai.gr