Κλείσιμο

Τσακαλώτος: Να δοθεί η ευκαιρία να λειτουργήσει η ενδιάμεση συμφωνία

Κάλεσμα στους εταίρους να ανοίξουν τις στρόφιγγες για τη ρευστότητα απηύθυνε εμμέσως μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, οι εταίροι πρέπει να δώσουν ευκαιρία στο πρόγραμμα - γέφυρα που ψήφισαν να λειτουργήσει, ώστε η κυβέρνηση να μην ασχολείται με την αντιμετώπιση της ρευστότητας στην οικονομίας, αλλά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. «Δεν μπορούν να ασχολούνται οι κ. Βαρουφάκης και Μάρδας με τη ρευστότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει ότι έχει βρει λύσεις στο θέμα αυτό γι’ αυτή την εβδομάδα όπως και για τις επόμενες.

«Δεν θα είναι εύκολο να προσπαθήσουν να μας στραγγαλίσουν αν δείξουμε καλή πίστη» παρατήρησε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τόνισε ότι «μέχρι σήμερα οι ελίτ δεν πληρώνανε τους φόρους», ενώ πρόσθεσε ότι «τεχνικές παρατηρήσεις για τις 100 δόσεις πρέπει να τις ακούσουμε». «Πρέπει να δημιουργήσουμε φορολογική συνείδηση, με τον πολίτη να γνωρίζει ένα δίκαιο κράτος» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε δε λόγο για «κάποια ανεξαρτησία» της γγ. Εσόδων. «Οι άνθρωποι που στελεχώνουν ανεξάρτητες αρχές έχουν δικές τους απόψεις... Η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εντελώς ανεξάρτητη από το λαϊκό έρεισμα και τις λαϊκές πολιτικές» εξήγησε, ενώ ανέφερε ότι είχε μεγάλο κόστος η αποπομπή του Χάρη Θεοχάρη από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Για το πακέτο των 6 μεταρρυθμίσεων είπε ότι στο οικονομικό επιτελείο το επεξεργάζονται ακόμη και πρόκειται για τις πρώτες ιδέες για να πειστούν οι θεσμοί ότι η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων αρχίζει και είναι οι πρώτες προτεραιότητες.
Πηγή: skai.gr