Μοσκοβισί: Θέλουμε την παράταση του ελληνικού προγράμματος

Νέο μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Το πρόγραμμα υπάρχει για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Θέλουμε την παράτασή του», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, χρησιμοποιώντας τον όρο «πρόγραμμα» κι όχι τον όρο «δανειακή σύμβαση», τον οποίο φαίνεται να αντιπροτείνει η Αθήνα.

Συμπλήρωσε πως οι τελευταίες διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Eurogroup ήταν «εποικοδομητικές», αλλά πλέον «πρέπει να περάσουμε στη δράση» και να υπάρξει αίτημα παράτασης από την ελληνική πλευρά.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως η παράταση είναι απαραίτητη για «κάποιους μήνες», χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας νέας, συνολικής συμφωνίας.

«Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα έχει επίσης ανάγκη τη ζώνη του ευρώ», συμπλήρωσε ο επίτροπος Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ,εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκεπτικός για το ενδεχόμενο παράτασης της δανειακής σύμβασης χωρίς πρόγραμμα.
Πηγή: skai.gr