Κλείσιμο

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας λόγω αστάθειας στο εξωτερικό

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα «δίκτυ ασφαλείας» εντός των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετά μνημόνιο εποχή λόγω του ότι «η κατάσταση στο εξωτερικό είναι τόσο ασταθής», όπως δήλωσε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτίμησε πάντως πως το εν λόγω δίκτυ θα είναι «θα είναι ρεαλιστικό και θα επιτυγχάνει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση». «Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος συνεπώς ότι αυτό θα επιτευχθεί με τους καλύτερους όρους για την χώρα», συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίστηκε και από το Eurogroup ενώ θέλοντας να δείξει και το στίγμα των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος όλοι βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στο φως. Αρχίζει να ανακάμπτει».

Εκτίμησε πως «σήμερα η Ελλάδα βήμα - βήμα βγαίνει από την κρίση. Τα οικονομικά της σταθεροποιούνται και αυτό αναγνωρίζεται εντός και εκτός χώρας».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι πλέον η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία την τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και ταυτόχρονα, μαζί με τους εταίρους, να δει το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι, «αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα, μεθοδικότητα , υπευθυνότητα, διορατικότητα χωρίς πολλές κουβέντες, ενώ παράλληλα όπως τόνισε χρειάζεται και όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να επιδείξουν συναίνεση, σύνεση και να μην καλλιεργούν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ