ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου σε καταλύματα και εστίαση στο β' τρίμηνο

Απολύτως ενδεικτικό της αύξησης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα εφέτος, είναι το γεγονός ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε αύξηση 5,3% το β΄τρίμηνο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 20,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο ίδιος δείκτης, το β΄τρίμηνο 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2013, παρουσίασε αύξηση 162,3% έναντι αύξησης 107,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης περιλαμβάνει τις ομάδες: ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, χώρους κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, άλλα καταλύματα, δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, καθώς και δραστηριότητες παροχής ποτών.
 
ΣΕΤΕ: Αύξηση και στις αφίξεις τουριστών

Στο μεταξύ  αύξηση 10,5% εμφάνισαν τον Αύγουστο 2013 οι αφίξεις τουριστών σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 καθώς και η συνολική αύξηση αφίξεων οκταμήνου 2013 στο 9,9% ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως: «Η εικόνα των αεροπορικών αφίξεων στο οκτάμηνο είναι ιδιαίτερα θετική. Αν συνδυασθεί και με την εικόνα των αφίξεων με άλλα μέσα (οδικών- θαλάσσιων), που δείχνει ακόμη καλύτερη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μιλάμε για νέο έτος ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. Ευρώ άμεσων εσόδων».


Πηγή: skai.gr