Gazprom: Δεν καταθέτουμε προσφορά για ΔΕΠΑ – δεν λάβαμε εγγυήσεις για την οικονομική της κατάσταση

Την απόφασή της να μην υποβάλει τελικά δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ανακοίνωσε την Δευτέρα η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom, επιβεβαιώνοντας προγενέστερες πληροφορίες για την απόσυρσή της από τον διαγωνισμό.

Αιτία της απόφασης ήταν το γεγονός ότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως την ολοκλήρωση της αγοράς της, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει «περίπου έναν χρόνο», όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Ήδη τώρα η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών. Θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων του ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ», συμπλήρωσε ο κ. Κουπριάνοφ.

Οι ανωτέρω παράγοντες δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους, που επηρεάζουν την αξία της εταιρείας, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Gazprom, «τη στιγμή μάλιστα που το αντίτιμο της συμφωνίας προτείνεται να οριστικοποιηθεί ήδη από τώρα, χωρίς συνυπολογισμό αυτών των παραγόντων».

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ