Σταυρίδης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο Ευρώπης και Ασίας

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί στο «διαμετακομιστικό κέντρο» μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέλιος Σταυρίδης, από την Κίνα όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στάθηκε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου και της κρατικής επενδυτικής τράπεζας China Development Bank, η οποία, όπως σημείωσε ο κ. Σταυρίδης, θα λειτουργεί ως «χρηματοδότης» για κινεζικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το έργο των επίδοξων επενδυτών.

Παράλληλα, ο κ. Σταυρίδης τόνισε το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά του Πεκίνου αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της COSCO στον λιμένα Πειραιώς, αλλά και ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα όσον αφορά το επίνειο της Αθήνας, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως η ελληνική πλευρά «είναι έτοιμη να ακούσει όλες τις προτάσεις».

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε επίσης το ευρύτερο ενδιαφέρον που έχει παρατηρήσει στην Κίνα για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως σε ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στο Πεκίνο συμμετείχαν περίπου 250 επιχειρηματίες ή εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του προς το συνολικότερο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σταυρίδης σχολίασε πως η διαδικασία για την ΔΕΠΑ θα ολοκληρωθεί έως τις 29 Μαΐου, δίχως νέες αναβολές, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το ζήτημα του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ