«Το πρώτο σοκ από την Τρόικα δέχθηκε η Κεντρική Τράπεζα, που σηματοδοτεί και την επόμενη μέρα των σκληρών διαπραγματεύσεων από κυπριακής πλευράς, αλλά και τις διαφορετικές εκτιμήσεις που κάνουν η Τρόικα και οι κυπριακές Αρχές» σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις της τρόικας για τις ανάγκες των κυπριακών τραπεζών ανέρχονται στα 10 δισ. ευρώ.

«Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, που βρισκόταν στην Κύπρο μέρες πριν από το μεγάλο κλιμάκιο, έκανε το πρώτο ξεσκόνισμα στους ισολογισμούς των τραπεζών και έδωσε ένα αποτέλεσμα για το οποίο οι τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας έχουν να κάνουν πολλή δουλειά για να το ανατρέψουν» λέει χαρακτηριστικά.

Σήμερα επιτελείο της Τρόικας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο