Εφοπλιστές: Πρωτοβουλία για τη στήριξη αναξιοπαθούντων Ελλήνων

Την πρόθεση του εφοπλιστικού κόσμου να συμβάλλει στην ανόρθωση της οικονομίας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στο πλαίσιο της έκθεσης των «Ποσειδωνίων» 2012, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Προανήγγειλε την ενεργοποίηση ταμείου στήριξης των αναξιοπαθούντων Ελλήνων, που έχει συστήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με τη συνδρομή χορηγιών και δωρεών των μελών της.

Για την κατάργηση του υπουργείου Εμπορική Ναυτιλίας και στον διαχωρισμό του με το λιμενικό, είπε ότι είχε και έχει ως αποτέλεσμα την απορύθμιση της διοίκησης και τη σύγχυση στην εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής για τη στήριξη του έργου της ναυτιλίας και, κυρίως, της στενότερης σύνδεσης πλοίου και εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Βενιάμης τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να αυξηθεί η εισαγωγή νέων παιδιών στις σχολές εμπορικού ναυτικού και να μειωθεί η ανεργία.

«Η ναυτιλία – είπε - είναι ένας από τους πυλώνες, στον οποίο μπορεί να στηριχτεί όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, για ανόρθωση της οικονομίας του τόπου, που περνάει δύσκολες στιγμές» τόνισε ο κ. Βενιάμης και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικός που θα αγνοήσει το συμφέρον του τόπου.
Πηγή: skai.gr