Λαγκάρντ: «Όταν έλεγα να πληρώσουν οι Έλληνες, εννοούσα τους φόρους»

Εξηγήσεις για τη συνέντευξή της στην Guardian έδωσε μέσω του Facebook η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές της για τους Έλληνες.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, έχω μεγάλη κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό, το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας», αναφέρει η κ. Λαγκάρντ.

«Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το όλοι θα πρέπει να φέρουν το δικό τους, δίκαιο μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα δε οι πιο προνομιούχοι και ιδίως στο σημείο αυτό που έχει να κάνει με το να πληρώνουν τους φόρους τους. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο έδωσα έμφαση, όταν μίλησα στην εφημερίδα The Guardian, ως τμήμα μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από αρκετό καιρό» καταλήγει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.



Βενιζέλος: Να αναθεωρήσει

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά αυστηρή απέναντι στις Έλληνες, λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Σε ομιλία του στο Ναύπλιο, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κ. Λαγκάρντ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, σημειώνοντας ότι το ύφος της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης και το λέω απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, έτσι και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την κοινωνική βάση της παράταξης, τον γνήσιο προοδευτικό Έλληνα πολίτη που πίστευε και πιστεύει στην παράταξη αυτή ακόμα και αν δεν την ψήφισε στις 6 Μαΐου».

--------------------------------------------------------------------------------

Πηγή: skai.gr