Χωρίς τη ΝΔ ο διάλογος για το φορολογικό

Δεν επιστρέφει στο διάλογο για το φορολογικό η ΝΔ, όπως προκύπτει από τη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχης του κόμματος Γιάννη Βρούτση, παρά την πρόσκληση νωρίτερα του υπουργείου Οικονομικών και την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τεκμήρια σε παράνομους χώρους (πατάρια, σοφίτες & υπόγεια), που τακτοποιήθηκαν πρόσφατα με το νόμο περί αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οι συγκεκριμένες διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου. Παράλληλα το υπουργείο κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να επιστρέψει στον διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Βρούτσης οι κάλπες πλέον θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα κόμματα και τα προγράμματα τους, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρούτση:

«Σήμερα, πλέον, όλοι κατάλαβαν πόσο διαφέρουμε από τη φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που για δυόμισι χρόνια, συνέβαλε στην καταστροφή της οικονομίας μας. Η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση. Και να γλιτώσει τους πολίτες από ένα ακόμη φόρο.
Άλλη μια δικαίωση για τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς μιλάμε για ένα απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, που θα εφαρμόσουμε μετά τις εκλογές. Τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια στον ελληνικό λαό. Τις καταθέσαμε, επίσης, σε όλες τις συναντήσεις. Το ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Και, όπως αποδείχτηκε, παραμένει πιστό στις επιλογές των φοροεπιδρομών. Οι κάλπες πλέον θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα κόμματα, τα προγράμματά τους, τις ευθύνες τους και την αξιοπιστία τους».
Πηγή: skai.gr