Κλείσιμο

Σόιμπλε: Θέλει ενεργοποίηση του γερμανικού ταμείου τραπεζικής διάσωσης

Σε ετοιμότητα για την εκ νέου ενεργοποίηση του κρατικού ταμείου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου, SoFFin, βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το ταμείο SoFFin, που είχε δημιουργηθεί το 2008 για να παρέχει στήριξη στις γερμανικές τράπεζες, θα επαναλειτουργήσει με τα αρχικά του κεφάλαια ύψους 400 δισ. ευρώ για εγγυήσεις, σημειώνει η εφημερίδα χωρίς όμως να αναφέρει πηγές.

Το ταμείο θα διαθέσει παράλληλα έως 70 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πιο επικίνδυνων ενεργητικών, καθώς και για τα κεφάλαια των τραπεζών. Στην αρχική του μορφή, το ταμείο SoFFin είχε τη δυνατότητα να αντλήσει επιπλέον 10 δισ. ευρώ, μετά από έγκριση της επιτροπής προϋπολογισμού της βουλής.

Κατά τις πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση σχεδίαζε να εγκρίνει την ενεργοποίηση του SoFFin την τρέχουσα εβδομάδα, αλλά ο Φιλίπ Ρέσλερ, ο υπουργός Οικονομίας, είχε αντιρρήσεις για το μοντέλο του, αναφέρει η FAZ.

Το αρχικό SoFFin σταμάτησε να προσφέρει στήριξη στις τράπεζες στο τέλος του 2010 αλλά συνεχίζει να διαχειρίζεται τις εγγυήσεις που παρείχε κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr