ΙΟΒΕ: Προϋπόθεση η ανταγωνιστικότητα
«Η ανταγωνιστικότητα αποτελεί σήμερα προϋπόθεση, ώστε μια οικονομία ανοιχτή στο παγκόσμιο περιβάλλον να αναπτύσσεται και να βελτιώνει με βιώσιμο και μόνιμο τρόπο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της», τόνισε σε ομιλία του ο Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τον κ. Στουρνάρα, «η Ελλάδα αναπτύχθηκε σχετικά γοργά τόσο τα τελευταία χρόνια, όσο και κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας της. Δημιουργούσε όμως συχνές ανισορροπίες που οδηγούσαν σε κρίσεις οι οποίες ανέτρεπαν προηγούμενα θετικά αποτελέσματα».

Η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα, κρίση δημόσιου χρέους, έρχεται μετά από μια 15ετή περίοδο ταχείας ανάπτυξης, πολύ ταχύτερης από αυτήν της Ευρωζώνης, στη διάρκεια της οποίας το μέσο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σχεδόν έφτασε, το 2008, αυτό της Ευρωζώνης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, τονίζοντας όμως ότι η τρέχουσα κρίση χρέους αναμένεται να μειώσει το μέσο βιοτικό επίπεδο κατά 10% περίπου σωρευτικά, έως και το 2011.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο