Το φορολογικό ν/σ στο υπουργικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τέσσερα ακόμη σχέδια νόμου, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει –την Πέμπτη- υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αυστηρές ποινές για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή δεν εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Στην ημερήσια διάταξη είναι τα εξής θέματα:

1. Σχέδιο Νόμου: Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των υπουργών. (Χ. Καστανίδης)

2. Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. (Χ. Καστανίδης)

3. Σχέδιο νόμου: Κύρωση της Σύμβασης για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση, την εκτέλεση και τη συνεργασία ως προς τη γονική ευθύνη και τα μέτρα προστασίας των παιδιών. (Χ. Καστανίδης)

4. Ενημέρωση για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της χώρας. (Ν. Σηφουνάκης)

5. Σχέδιο νόμου: Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών. (Γ. Παπακωνσταντίνου)

6. Σχέδιο νόμου: Γ' Ενεργειακό πακέτο (Τ. Μπιρμπίλη)
Πηγή: skai.gr