Η Yuhan Bai δημιουργεί συλλογή ρούχων από εναλλακτικά δέρματα με βάση το χώμα

Η Bai συνέλαβε την ιδέα της κολεξιόν μετά από έρευνα των επιπτώσεων της βιομηχανίας μόδας στο έδαφος 

Κολεξιόν γέννησε η εδώ και δύο χρόνια εμμονή της Yuhan Bai να δουλεύει με το χώμα. Η σπουδάστρια fashion design στο Royal College of Art παρουσίασε στην τελευταία Dutch Design Week το Soil Project, μια κολεξιόν ενδυμάτων κατασκευασμένη με εναλλακτικό του δέρματος υλικό έχοντας ως βάση το χώμα και vintage ρούχα βαμμένα με χώμα.

Η Bai συνέλαβε την ιδέα της κολεξιόν μετά από έρευνα των επιπτώσεων της βιομηχανίας μόδας στο έδαφος και, ιδιαιτέρως, της εξάρτησής της από το βαμβάκι. «Η αυξανόμενη ζήτηση τα τελευταία χρόνια για βαμβάκι λόγω της ταχείας επέκτασης της μόδας κατέληξε σε υπερεκμετάλλευση της γης και σε περιβαλλοντικά προβλήματα όπως υποβάθμιση του εδάφους» τόνισε, μιλώντας στο Dezeen, η Bai.

Η Yuhan Bai

Άρχισε να δουλεύει με το χώμα από τότε που προ διετίας ταξίδεψε στην πατρίδα της την Κίνα. «Συνέλεξα χώματα από ανθρακωρυχεία, από περιοχές με πετρελαιοπηγές, περιοχές με ρύπανση από αγροχημικά -ένα μέρος αυτών προέρχεται από εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές περιοχές, ένα άλλο από αγροκτήματα και δασότοπους κι ένα άλλο από φυσικά δασώδη εδάφη».

Η κολεξιόν της περιλαμβάνει ένα τοπ από το εναλλακτικό τού δέρματος υλικό που κατασκεύασε και ένα ξαναδουλεμένο σακάκι, το οποίο προμηθεύτηκε από κατάστημα vintage ενδυμάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuhan Bai (@baiil._)

Πηγή: skai.gr