Φιλανθρωπικό bazaar στο Κτήμα Κοκοτού την 1η Νοεμβρίου

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 11:00-19:00, με την ευκαιρία της γιορτής του Αη Γιώργη του Μεθυστή, το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, για μια υπέροχη μέρα με φαγητό και διάφορες δραστηριότητες στη φύση.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα. Το Σωματείο εδώ και 5 χρόνια καταβάλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 200.000 παιδιά.


Στον χώρο θα υπάρχουν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Θα γίνεται ξενάγηση στο οινοποιείο και στον αμπελώνα με την οινολόγο του κτήματος, περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τα μελίσσια με τον γεωπόνο του κτήματος.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν επίσης την δυνατότητα, μέσω της Trekking Hellas, να κάνουν δενδρο- αναρρίχηση, εναέριο πέρασμα, slag line τοξοβολία και ταρζάν.

Τέλος, θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά στο αμπέλι και στον λαχανόκηπο, εργαστήρι κατασκευής κούκλας αλλά και face painting.


Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και η Α. Ισμαήλος Α.Ε. η οποία γιορτάζει τα 25 της χρόνια και θα παρουσιάσει την «νέα γενιά SUV της Mercedes-Benz» ενώ θα κληρώσει ένα ποδήλατο mountain bike.

Είσοδος ελεύθερη – δωρεάν valet parking

Πηγή: skai.gr